+380443314029, +380676483293

Нейл-дизайн

Нейл-дизайн

Справжня леді завжди прагне до досконалості. Кожна деталь витонченого жіночого образу повинна бути ідеальною. Зараз важко уявити сучасну дівчину без стильного манікюру, який, немов останній акорд музичної композиції, завершує цілісну картину. Модний і красивий манікюр став невід’ємною частиною самовираження дівчини.

У всі часи жіночим рукам приділялась особлива увага. А коли зародилася традиція цілувати ручки дамі, це зобов’язало жінок ще більш трепетно ставитися до догляду за пальчиками й кистями рук. Для догляду за шкірою використовувались ароматичні олії та трав’яні відвари. Жінки намагалися також надати охайного вигляду й нігтикам.

ПОЯВА ЛАКІВ ДЛЯ НІГТІВ

Неймовірно, але перші лаки для нігтів з’явилися ще до початку нашої ери. Звичайно, за складом вони зовсім не були схожі на ті лаки, якими ми з вами покриваємо нігті сьогодні, і не були такими стійкими, та й палітра відтінків не була багатою. Однак ці «прабатьки» сучасних лаків користувалися популярністю. Так, у Стародавньому Єгипті лак для нігтів не тільки був декором, але й вказував на приналежність до соціального класу. Чим яскравіший лак на нігтях у жінки, тим вище положення у суспільстві займав її рід. Нефертіті любила яскраво-червоний колір манікюру, а Клеопатра віддавала перевагу малиновому. Жінкам же з нижчих станів дозволялося фарбувати нігті тільки неяскравими відтінками. У Стародавньому Китаї акцент ставився не на колір нігтів, а на довжину: у представниць знаті нігті були дуже довгі, найчастіше – 20 см і навіть довше. Це свідчило про те, що жінка багата й має можливість найняти служниць. Також відомо, що китайська знать використовувала золото і срібло, щоб зміцнювати нігтьову пластину.

З настанням нашої ери прикрашання нігтів  на кілька століть втратило свою популярність, хоча багато народів, дотримуючись традицій, продовжували прикрашати пальці й кисті рук візерунками (наприклад, індійці). Епоха Ренесансу відродила моду на косметичні процедури для нігтиків та їх декорування. Дуже швидко красивий манікюр став затребуваним серед знатних дам європейського населення. Вже в кінці XIX століття на території Європи і США стали з’являтися салони, що надавали послуги манікюру. Багато заможних дам робили його в домашніх умовах, запрошуючи майстра у свої апартаменти.
Перший nail-lacquer (лак для нігтів), який мав насичений червоний відтінок, з’явився в 1925 році. Цікаво, що не техніка розпису різних народів, а саме автомобільна фарба послужила натхненням для створення лаку. А в 1932 році брати Ревсони винайшли прототип сучасного лаку, в основі якого була вже не фарба, а спеціальний пігмент. Тепер стала можливою поява різних кольорів і відтінків покриття для нігтів. Заснована братами компанія Revlon дуже швидко стала успішною й завоювала лідерство в індустрії краси. Це послужило початком нової ери в галузі манікюру.

НЕЙЛ-ДИЗАЙН, НЕЙЛ-АРТ, АБО Ж ДИЗАЙН НІГТІВ

Прикрашання нігтів існувало у всі часи, але безпосередньо нейл-артом можна назвати не стільки покриття нігтів кольором, скільки додавання на нього візерунка, малюнка, принта, рельєфу та ін. Використання двох і більше кольорів також можна віднести до нейл-дизайну.

З появою штучних нігтів nail art став ще популярнішим. Тепер ручки модниць прикрашали довгі нігті, а їхній дизайн виконувався з використанням різних елементів декору. Колосальна популярність штучних і нарощених нігтів породила французький манікюр, який і до цього дня користується величезною любов’ю жінок усього світу, ставши одним з видів класичного оформлення нігтьової пластини.

До початку 2000-х дизайном нігтів займалися переважно майстри манікюру, професійні манікюрниці, що мали спеціальне обладнання і знання. Зараз нейл-арт можна назвати доступним хобі багатьох жінок. Вміння робити хоча б простий нейл-дизайн – це атрибут сучасної жінки, так само як уміння робити макіяж очей у стилі smoky eyes або навички заплітати французьку косу.

З 2010 року нейл-дизайн переживає справжній прорив. З цього часу домашній нейл-дизайн стає порівнянним із професійними процедурами в салонах і навіть успішно з ними конкурує. Це відбулося завдяки тому, що виробники запропонували домашню альтернативу салонним процедурам: набори для гелевого манікюру, нові глітери, лаки з цікавими текстурами й фактурами, різноманітні предмети для аплікації.

Основні напрямки нейл-дизайну:

3D дизайн, або тривимірний дизайн. По суті, це мініскульптури, мінірельєфи. Для виконання застосовуються пластифікатори, моделювальні суміші, акрил, гель, аплікація об’ємними елементами.

2D. Це двовимірний, плоский дизайн. Всі прикраси розташовані на площині нігтьової пластини.

Живопис, графіка. Прийоми малювання успішно використовуються в нейл-дизайні.

Текстурування. Цей стиль не вимагає вміння малювати. Дизайн досягається шляхом створення незвичайних, іноді несподіваних ефектів на поверхні: розводів, несподіваних переходів кольору, анімалістичних мотивів тощо.

Аплікація. До цього напрямку належать ідеї приклеювання до поверхні нігтя різних зображень, принтів, стикерів та ін.

Акваріумний дизайн, або аквадизайн. Акваріумний дизайн виконується на штучних нігтях. Візерунок виконується в самому нігті. У процесі нарощування майстер створює малюнок із використанням кольорових акрилів. За бажанням візерунок доповнюється блискітками, стразами, фольгою, сухоцвітом. Потім на ніготь наноситься акрилове покриття. Виходить ефект, ніби весь малюнок вкритий опуклим склом. На дотик нігтик такий же гладкий, як і без візерунка. Ще такий дизайн нігтів називають внутрішнім акриловим.

Фотодизайн. Достатньо новий вид нейл-арту. Користуючись цим методом, можна перенести на ніготь будь-яку картинку з барвистого журналу. Для фото-дизайну використовують професійні принтери, що забезпечують чудову якість зображення. Принтери можуть задавати мільйо   ни кольорів, створювати неймовірну кількість модних малюнків. Готові наклейки можна розмістити на нігтиках навіть удома.

3D + 2D. У цьому напрямку поєднуються елементи і двовимірного, і тривимірного дизайну.